Şehit Haki Aras Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
ŞEHİT HAKİ ARAS KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BAŞAK MAH. MEVLANA CELALEDDİNİ RUMİ CAD. BLOK NO 2D BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL
Vizyon
Tüm öğrencilerimizi akademik, sosyal, kültürel açıdan donanımlı; maddi ve manevi değerlerine bağlı; vatan ve millet sevgisi ile yoğrulmuş; barış ve kardeşlik kültürü ile bezenmiş örnek bireyler olarak yetiştirmek.
Misyon
Öğrencilerimizin; öz değerlerine bağlı,ülkesini ve milletini seven, alçak gönüllü, özgür düşünebilen, üretken, bilgi sahibi, çevresine duyarlı, özgüveni gelişmiş bir nesil yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete açılmış olup 2020 de ilk mezunlarını vermiştir.Ülkemizin saygın üniversitelerine bir çok öğrencimiz yerleşmiştir. İl ve İlçe ve Türkiye genelinde yapılan yarışmalarda cok sayıda öğrencimiz dereceler almışlardır.
Lise giriş ve çıkış: 08.30-15.40 Ortaokul giriş ve çıkış: 09.00-15:15
Arapça, İngilizce
79T - 79B - 78 - 78M - 98H - 78B nolu otobüs hatları
İstanbul ili Başakşehir İlçesi 5. Etap Konutları
İlçe merkeze 2 km ve İl merkeze ise 35 km mesafededir.
455,357-488,756
Sportif Etkinlikler
Okulumuzun sosyal alanlarında çeşitli sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılmaktadır.Uzak doğu sporları,voleybol,badminton,satranç,okçuluk vb. bunlardan bir kısmıdır.
bir çok bilimsel etkinlik yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Tübitak projeleri, e-twinning vb. birçok ulusal ve uluslararası projelere öğrenci ve öğretmenlerimiz katılmaktadır.Ayrıca okulumuz ortaokul kısmında Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi,lise bölümünde de İngilizce Hazırlık, Fen ve Sosyal Bilimler ve Hafızlık Pekiştirme Projeleri uygulanmaktadır.
Kardeş okul,e-twinning.