İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Şehit Haki Aras Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haz

4 yıl dolu dolu geçen lise yıllarından sonra 12.sınıflarımız mezun olarak yaşam defterlerinde yeni bir sayfa açtılar.

Haz

07.06.2023 Çarşamba günü 2022-2023 dönemi 8. Sınıflarımızın mezuniyet törenini öğretmenler ve öğrencilerimizin katılımıyla Boğaz'da vapurda gerçekleştirdik.

Haz

9-11 Haziran tarihlerinde  okulumuzda ilk defa düzenlenen ve üç gün süren Model Birleşmiş Milletler (MUN) Konferansımızı  gerçekleştirdik. Dört farklı komiteden oluşan konferansımızda öğrencilerimiz İngilizce ve Arapça konuşarak evrensel sorunlara çözümler üretmeye çalıştılar.

Haz

Geçen yıl yapılan eTwinning projelerinin Avrupa Kalite Etiketleri açıklandı.

Haz

Bu yıl sonunda da artık bir gelenek haline gelen Ortaokul Doğa Kampımızı gerçekleştirdik

Gökyüzünü yıldızlar, yeryüzünü Haki Aras'ın hafız adayı öğrencileri süsledi⭐️

eTwinning Projemiz Talented Girls

Ortağı olduğumuz Talented Girls eTwinning projesine Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz dahil oldular. Bu proje ile kendi ülkelerinde veya dünya üzerinde ilham kaynağı olan kadınları araştırdılar. Öğrencilerimiz, farklı bilim ve sanat alanlarında ön plana çıkan kadınların hayatlarını ve yaptıkları çalışmaları bu proje ile tanıma fırsatı buldular. Öğrencilerimizi ve onlara bu süreçte danışmanlık yapan İngilizce öğretmenimiz Sevim Öztürk Yaman’ı tebrik ederiz.

eTwinning Projemiz Let’s Do It Together

Ortağı olduğumuz Let’s Do It Together eTwinning projesine Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz dahil oldular. Farklı ülkelerden ortaklar ile online görüşmeler yapıp hem ülkemizde yemek kültürünü hem de el sanatlarımızı tanıttılar. Projemize aktif katılan öğrencilerimiz için gerçekten verimli bir çalışma oldu. Öğrencilerimizi ve onlara bu süreçte danışmanlık yapan İngilizce öğretmenimiz Sevim Öztürk Yaman’ı tebrik ederiz.

Haz

8. Sınıf öğrencilerimize rehber olması amacıyla 2022 mezunlarımızdan LGS sınavında derece elde ederek Nitelikli Liselere yerleşen öğrencilerimiz okula davet edilmiş olup öğrencilere çalışma stilleri, motivasyon kaynakları ve öğrenim gördükleri okulları hakkında bilgi vermiş ve öğrencilerle soru cevap şeklinde beklenti ve meraklarını dile getirme imkanı sağlamışlardır.

Haz

Şehit Haki Aras Ortaokul bölümü, Suffe Fikir Atölyesi 6. Ve 7. Sınıf öğrencilerimizle haftasonunu yine bir sabah namazı ile taçlandırdık. Atölyenin aylık etkinliklerinden biri olan sabah namazı etkinliği, danışman öğretmenlerimizle birlikte,  öğretmen, idareci ve velilerimizin de katılımıyla samimi bir havaya büründü. Haki Aras ailesi olarak etkinliğimize Yıldız Hamidiye camiinde sabah namazı kılarak başladık. Cami imamı Hayrettin Hatipoğlu hocamızın güzel anlatımı ile ecdadımızı yad ettikten sonra Ertuğrulgazi Tekke Camisi ve Yahya Efendi Türbesini gezerek etkinliğimize devam ettik. Ardından Bağlarbaşı Kitap Fuarını da gezerek gezimizi sona erdirdik.